استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌ها و پیمان‌های بین‌المللی مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شانگهای، بریکس، اکو، آیورا، خزر و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌تواند فرصت‌های مناسبی را در اختیار مناطق آزاد قرار دهد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، راهبرد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای جهش سرمایه‌گذاری و صادرات از طریق نوآوری به‌عنوان نیروی محرکه رشد اقتصادی و […]

استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌ها و پیمان‌های بین‌المللی مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شانگهای، بریکس، اکو، آیورا، خزر و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌تواند فرصت‌های مناسبی را در اختیار مناطق آزاد قرار دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، راهبرد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای جهش سرمایه‌گذاری و صادرات از طریق نوآوری به‌عنوان نیروی محرکه رشد اقتصادی و رقابت‌پذیری، قادر است با سازگاری و همراهی با بازار، به تغییر و بهبود مستمر فعالیت‌های اقتصادی مناطق بینجامد. ماهیت ذاتی این راهبرد دهگانه، خلق ایده‌های جدید و نوآوری است که نقش اساسی در توسعه مناطق آزاد و ویژه دارند.جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، تقویت خوشه‌های صنعتی، تشویق تحقیق و توسعه، تقویت استارت‌آپ‌ها، رشد اکوسیستم کارآفرینی، توجه به رقابت‌پذیری جهانی، تحریک تنوع اقتصادی، توسعه تجارت، استفاده از اقتصاد دیجیتال و رشد مهارت‌آفرینی‌های جدید از نکات مهمی است که در توسعه چندوجهی مناطق آزاد و ویژه با جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فناوری می‌تواند پذیرش نوآوری را به‌عنوان اکوسیستمی پویا و آماده برای حضور در بازارهای منطقه‌ای و جهانی عملیاتی کند.نوآوری نقش حیاتی در ارتقای توسعه پایدار در مناطق آزاد دارد. به‌ویژه با تشویق و پذیرش فناوری‌های سبز و راه‌حل‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، این مناطق می‌توانند اثرات زیست‌محیطی خود را کاهش دهند. مناطق آزاد مبتنی بر نوآوری به ویترین‌هایی برای توسعه پایدار تبدیل شده و کسب‌وکارهای آگاه از محیط زیست را با رویکرد مسئولانه به رشد اقتصادی تقویت می‌کنند.از این‌رو، نوآوری نقش مهمی در توسعه مناطق آزاد و ویژه، محرک رشد اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، تقویت خوشه‌های صنعتی و ترویج توسعه پایدار فعالیت‌ها دارد. با پرورش فرهنگ نوآوری، حمایت از تحقیق و توسعه و جذب سرمایه‌گذاری خارجی می‌توانند به محرک‌های اقتصادی پویا تبدیل شده و باعث رشد، ایجاد فرصت‌های شغلی و کمک به توسعه اقتصادی شوند. از آنجایی‌که اقتصاد جهانی به‌طور فزاینده‌ای رقابتی و مبتنی بر فناوری است، فعالیت مناطق آزاد و ویژه با استقبال از نوآوری، تضمین‌کننده پویایی و موفقیت بلندمدت خواهد بود.

مناطق ویژه اقتصادی نیز به‌عنوان کانون‌های تولید و صادرات کالا و خدمات که در ارتباط و تعامل با اقتصاد جهانی رشد و نمو یافته‌اند، می‌توانند سهم ایران را در اقتصاد جهانی به‌گونه‌ای قابل‌قبول افزایش دهند. این مناطق نیازمند به‌روز رسانی، نوسازی و برخورداری دائم از برترین سطوح دانش و فناوری در حوزه‌های تولید، واردات، صادرات و لجستیک انواع کالا و خدمات هستند.

شرکت‌های دانش‌بنیان سهم اساسی در این زمینه داشته و اساس تولید دانش‌محور با ارزش‌افزوده بالا را شکل می‌دهند. ضمن آنکه خوشه‌های صنعتی شکل‌گرفته در مناطق ویژه اقتصادی، مراکز علمی و کاربردی مرتبط و از همه مهم‌تر، نیاز شرکت‌ها و صنایع مستقر در این مناطق را می‌توان از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان متحول ساخت.