به گزار خبرگزاری تسنیم، در این مرحله بیش از ۲۴ هزار کودک زیر پنج سال ایرانی و اتباع خارجی در کیش و قشم در برابر ویروس فلج اطفال واکسینه میشوند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم در خصوص اهمیت اجرای این طرح گفت: پیشبینی میکنیم بیست هزار و ۲۷۰ کودک زیر پنج سال ایرانی و اتباع مهاجر سایر کشورها در این جزیره تحت پوشش این طرح قرار بگیرند.
یاسر مرادی با بیان اینکه بیش از ۲۰۴ نفر از رابطان بهداشت در اجرای این طرح مشارکت دارند، افزود: مرحله اول این طرح از امروز تا ۱۹دی ماه و مرحله دوم نیز در روزهای ۱۴ تا ۱۷ بهمن اجرایی می شود.
وی شمار کودکان غیرایرانی واجد شرایط دریافت واکسن فلج اطفال در قشم را سه هزار و ۶۶۲ کودک اعلام کرد و گفت: این طرح به صورت خانه به خانه در قشم اجرا میشود.
رئیس مرکز بهداشت کیش نیز با اشاره به آغاز طرح واکسیناسیون کودکان زیر پنج سال از امروز در این جزیره گفت: این طرح ویژه متولدین دی ۱۳۹۷ به بعد میباشد و تا ۱۹ دی در مراکز بهداشتی و درمانی کیش اجرا میشود.
اسدالله احمدی شمار واجدان شرایط دریافت واکسن خوراکی فلج اطفال در کیش را ۴ هزار و ۱۱۲ کودک زیر ۵ سال شامل ۳ هزار و ۹۰۱ کودک ایرانی و ۲۱۱ کودک غیر ایرانی ساکن در جزیره کیش اعلام کرد.
وی با تاکید بر همکاری خانوادهها در اجرای این طرح، گفت: کارشناسان بهداشت صبحها از ساعت ۸ تا ۱۴ و عصرها از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه تا ۲۰ در پایگاههای ثابت آماده اجرای طرح هستند.
رئیس مرکز بهداشت کیش، گفت: مرکز خدمات جامع سلامت بوعلی در دو نوبت صبح و عصر، پایگاه سلامت صدف در طبقه همکف کلینیک خانواده در نوبت صبح، پایگاه سلامت سحر واقع در شهرک سحر در نوبت صبح، بیمارستان کیش در نوبتهای صبح و عصر، کلینیک امام رضا (ع) جزیره کیش نیز در نوبت صبح و عصر و کلینیک شهید ستاری پایگاه پدافند هوایی کیش نیز در نوبت صبح آماده اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال هستند.
احمدی خاطرنشان کرد: مساجد امام حسن و خاتم الانبیاء جزیره کیش نیز در نوبت عصر پذیرای خانوادههای دارای فرزندان مشمول طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال هستند.
وی بیان کرد: در این طرح مدافعان سلامت علاوه بر پایگاههای ثابت و سیار در چهار منطقه صفین قدیم و جدید، فاز آ و منطقه کرمانشاهان، شهرکهای سحر و صبا و گیلان کیش نیز به صورت خانه به خانه کودکان را واکسینه میکنند.
براساس این گزارش، سازمان بهداشت جهانی در چهل و یکمین اجلاس خود در ژنو ریشه کنی بیماری فلج اطفال را به تصویب رساند و تمام کشورها را موظف کرد تا سال ۲۰۰۰ این ویروس را ریشه کن نمایند.
این مصوبه موجب شد در سال ۲۰۰۱ فقط در سه کشور افغانستان و پاکستان و نیجریه این بیماری را گزارش دهند و در ۱۲۵ کشور این بیماری به طور کامل حذف شد.
در حال حاضر بیماری در سه کشور پاکستان، افغانستان و نیجریه بومی است و در سال ۲۰۱۳ افزون بر کشورهای یادشده در کشورهای سومالی، اتیوپی، کامرون، کنیا و سوریه نیز گزارش شده است.
از سال ۲۰۰۱ موارد قطعی فلج اطفال در ایران مشاهده نشده ولی به دلیل اینکه ایران در مجاورت دو کشور با شیوع بالای موارد فلج اطفال (افغانستان و پاکستان) قرار دارد، به علت تردد مهاجران و اتباع این کشورها ،عملیات ایمنسازی تکمیلی در ۴۰ شهرستان مرزی و پرخطر کشور که شامل دانشگاه های علوم پزشکی سیستان و بلوچستان، زابل، جیرفت ، کرمان ،هرمزگان و خراسان جنوبی می باشد ،زمستان هر سال در دو مرحله به فاصله چهار تا شش هفته اجرا می شود.
ایران به عنوان یکی از ۲۷ کشور منطقه، درخشان ترین کارنامه در زمینه فلج اطفال را دارد که مطمئنا ریشه کنی جامعه هدف از این بیماری، به عنوان یکی از برگه های زرین وزارت بهداشت و درمان در نظام جمهوری اسلامی شمرده می شود.
واکسیناسیون فلج اطفال ۲۴ هزار کودک در قشم و کیش
پرینتنوبت اول طرح واکسیناسیون فلج اطفال همزمان با استانهای جنوبی کشور در جزایر کیش و قشم نیز آغاز شد.
https://mardomekish.ir/?p=3850
برچسب ها
اخبار مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Tuesday, 17 December , 2024