دبیر مجمع سازندگان جزیره کیش در دیدار با نماینده مجلس و عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت:   «کاهش سرمایه اجتماعی» و «ناترازی»، چالش سرمایه گذاری در کیش است     ·      طهمورث قاسمی: تحلیل سرمایه های اجتماعی و بروز ناترازی در سرمایه های اجتماعی موجب از بین رفتن اعتماد مردم و سرمایه گذاران در کیش […]

 

دبیر مجمع سازندگان جزیره کیش در دیدار با نماینده مجلس و عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت:

 

«کاهش سرمایه اجتماعی» و «ناترازی»، چالش سرمایه گذاری در کیش است

 

 

·      طهمورث قاسمی: تحلیل سرمایه های اجتماعی و بروز ناترازی در سرمایه های اجتماعی موجب از بین رفتن اعتماد مردم و سرمایه گذاران در کیش شده و از مهمترین مسائل و مشکلات، ساخ تاری است که اساسا رابطه معکوس با قوانین مناطق آزاد دارد

·      غلامرضا تاجگردون نماینده مجلس: بازگشت دبیرخانه با این ساختار ذیل نهاد ریاست جمهوری راهکار مشکلات فعلی نیست بلکه باید ساختار دبیرخانه تغییر کند تا موجب افزایش قدرت آن در مناطق آزاد و قدرت هیئت مدیره این مناطق شود

·      شهاب الدین ظباطبایی، عضو حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت: کیش در بین مناطق آزاد می تواند پایلوت بهترین اتفاقات باشد. پروژه وفاق از جمله مواردی است که به صورت پایلوت می تواند در کیش اجرا شود و محوریت آن نیز ابتدا در داخل کیش بین سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و سپس در دیگر مناطق و داخل کشور باشد

 

 

 

 

غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران در خانه ملت: نیازمند ساختار قدرتمند و پاسخگو برای دبیرخانه مناطق آزاد هستیم

به گزارش پایگاه خبری مردم کیش؛نماینده مردم گچساران در مجلس دوازدهم در نشست با کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی جزیره کیش با اشاره به اینکه چالش هایی پیرامون ماموریت های مناطق آزاد در ایران همواره در دولت های مختلف مطرح بوده، اظهار کرد: برخی نگاه ها به مناطق آزاد همواره مخالف بوده و تا به امروز قدرتمندتر هم شده اند.

غلامرضا تاجگردون با اشاره به نگاه مثبت به مناطق آزاد و تلاش برای کاهش فشارها به این مناطق در دوره های مختلف افزود: امروز با دیدگاه بازگشت به دوره گذشته مناطق آزاد و قرار گرفتن ذیل ریاست جمهوری نمی توان اشتباهات را اصلاح کرد و باید راهکاری برای برون رفت از مشکلات فعلی یافت.

تاجگردون، یکی از مهمترین مسائل و مشکلات را عدم برداشت درست دبیرخانه مناطق آزاد از موقعیت خود عنوان کرد و افزود: یکی از مشکلات این است که دبیرخانه فکر می کند بر مناطق آزاد ریاست دارد.

وی با بیان اینکه نیاز به ساختاری قدرتمند و پاسخگو در دبیرخانه مناطق آزاد هستیم، افزود: بازگشت دبیرخانه با این ساختار ذیل نهاد ریاست جمهوری راهکار مشکلات فعلی نیست بلکه باید ساختار دبیرخانه تغییر کند تا موجب افزایش قدرت آن در مناطق آزاد و قدرت هیئت مدیره این مناطق شود.

نماینده مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به یافتن راهکارهایی برای گذر مناطق آزاد از چالش های موجود و محدود سازی دبیرخانه به برنامه های نظارتی و راهبری با افزایش قدرت مناطق آزاد تاکید کرد: به دنبال سناریویی برای این مناطق هستیم که براساس آن بتوان معضل مناطق آزاد را از بین برد و از چاله به چاه نیافتاد.

وی با اشاره به اینکه برخی به دنبال ایجاد چالش برای مناطق آزاد هستند و به سختی می توان از این مناطق دفاع کرد، خاطر نشان کرد: برای درست و خوب کار کردن یک ساختار، فاکتورهای بسیاری نیاز است که باید بر روی آن ها تمرکز و فکر کرد.

 

تصمیم های سخت را با نظر مردم و مشورت نخبگان دلسوز می توان گرفت

عضو حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت نیز در این نشست با اشاره به ناترازی هایی که دولت با آن روبروست، اظهار کرد: امروز با دو ناترازی مهم بودجه و حامل های انرژی در کشور روبرو هستیم و هر روز این ناترازی ها در حال تشدید است.

به گزارش مردم کیش؛ شهاب الدین طباطبایی، با نگاهی گذرا به دوره پیش از انتخابات ریاست جمهوری و شرایط عدم اعتماد و ناامیدی حاکم بر جامعه افزود: با در نظر گرفتن شرایط پیش از انتخابات و اتفاقاتی که صورت گرفت مسیر حرکت به سوی اصلاحات کلید خورد؛ مسیری که با صیانت رهبری از آراء مردم به خوبی مشاهده شد.

وی با اشاره به تذکرات رهبری در طول انتخابات در برخورد با بداخلاقی های انتخاباتی افزود: بنابر دستور مستقیم رهبر معظم انقلاب برای صیانت از آرائ مردم نمایندگانی در وزارت کشور مستقر و بر تمامی روند انتخابات راهبری و نظارت کامل داشتند و نتیجه آن به خوبی قابل مشاهد بود.

طباطبایی با تاکید براینکه دولت چهاردهم به دنبال انتساب تمامی دستاوردها به نام خود نیست، تاکید کرد: یکی از مهمترین مشکلات در زمان برجام، نادیده گرفتن تلاش ها و حمایت ها و انتساب تمامی دستاوردها به دولت بود.

وی با بیان اینکه «از جایی ضربه خوردیم که دوستان فکر کردند اختیار مطلق دارند» تصریح کرد: آقایان فراموش کرده بودند که اگر رهبری مجوز نداده بودند و از برخی سنگ اندازی ها جلوگیری نمی کردند، امکان نداشت که همان موفقیت ها نیز در برجام اتفاق بیافتد.

عضو حقیقی شورای اطلاع رسانی دولت با تاکید بر اهمیت ایجاد وفاق و همدلی در کنار گذشت و ایثار افزود: برای دست یابی به موفقیت نیازمند ایجاد زبان مشترک برای گفت و گو هستیم و در این راستا باید بر سر مفاهیم مشترک و فراگیری چون آرامش، اشتیاق، اعتدال، انصاف، ادب و… گفتگو کنیم و همه این ها در کنار یکدیگر زمینه پروژه وفاق را ایجاد خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه مشکل امروز، ناترازی هایی است که در کشور وجود دارد؛ افزود: ناترازی تنها در بودجه و حامل های انرژی نیست بلکه در شکاف های جنسیتی، قومی، جناحی و … دیده می شود که همه به شکلی مردم را مورد آزار قرار می دهند؛ هر روز هم ادامه دارند و حاشیه هایی را به وجود می آورند.

طباطبایی با اشاره به حاشیه هایی که پس از سخنرانی رئیس جمهور در نیویورک به وجود آمده، افزود: برخی با تقطیع سخنرانی رئیس جمهور به دنبال ایجاد حاشیه بودند و طوری نشان دادند که ما حاضریم سلاحمان را زمین بگذاریم در حالیکه رئیس جمهور گفتند: «چطور از ما می خواهید سلاحمان را زمین بگذاریم؟ ما وقتی این کار را می کنیم که صلح برقرار باشد و اول اسرائیل سلاح خود را زمین بگذارد.»

وی تصریح کرد: رئیس جمهور همواره معتقد است که مشکل بزگ دنیا برای اصلاح، اسرائیل است.

عضو حقیقی شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به وفاقی که در بین مسئولان داخلی در نظام جمهوری اسلامی در دولت چهاردهم به وجود آمده و ظرفیت مناسبی برای انجام امور ایجاد کرده، افزود: در دولت های گذشته با هر سفر رئیس جمهور به خارج از کشور با مشکلاتی در داخل روبرو بودیم که به لطف وفاق و همدلی سران قوا این دفعه نه تنها شاهد بروز مشکل نبودیم بلکه بسیاری از مسائل مانند بازگشت دانشجویان به دانشگاه ها و رفع مسائل خبرنگاران در قوه قضائیه حل شد.

وی ادامه داد: پیام این اتفاقات این است که سران قوا در یک وفاق تصمیم به حل مشکلات کشور گرفته اند و این برای بخش خصوصی نیز یک دستاورد می تواند داشته باشد و فرصتی ایجاد شده تا کارها بر مدار درست قرارگیرد و انجام شود و تمام این سلسله اتفاقات به نام کشور تمام شود نه دولت آقای پزشکیان.

طباطبایی با تاکید بر اهمیت بازگرداندن اعتماد و امید به مردم و با اشاره به ناترازی هایی که در بودجه و حامل های انرژی در سال آینده کشور با آن روبروست بیان کرد: در حال حاضر ۲۹۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود دارد که با فروش نفت قابل جبران نیست و باید با روش های دیگری مانند صنعت گردشگری تقویت شود.

وی با اشاره به امیدآفرینی کاذب در دوران برجام و اینکه هر اتفاقی به برجام گره زده می شد، ادامه داد: نکته این است که اگر اعتمادسازی و امید آفرینی نکنیم آن هم به شکل واقعی نه کاذب، با مسائل و مشکلاتی روبرو خواهیم بود زیرا امید آفرینی کاذب جز سرخوردگی عایدی نخواهد داشت.

عضو شورای اطلاع رسانی دولت با تاکید بر اینکه شعار اصلی دولت کار به نفع مردم با در نظرگرفتن دو مبحث توجه به اقشار آسیب پذیر و عدم غافلگیری مردم است، تصریح کرد: با مشورت نخبگان دلسوز و با نظر مردم قرار است تصمیمات سخت گرفته شود، تصمیماتی که چاره ای هم برای آن نیست.

وی افزود: دو مبحث جوانان و مناطق آزاد، مباحث مهمی هستند که باید به صورت پایلوت مد نظر قرار گیرند.

طباطبایی با تاکید بر اینکه کیش در بین مناطق آزاد دیگر کشور می تواند پایلوت بهترین اتفاقات باشد، ادامه داد: پروژه وفاق از جمله مواردی است که به صورت پایلوت می تواند در کیش اجرا شود و محوریت آن نیز ابتدا در داخل کیش بین سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و سپس در دیگر مناطق و داخل کشور باشد.

وی با اشاره به احصاء ۱۰ مسئله اساسی جزیره کیش گفت: با تشکیل کارگروه هایی در این رابطه حتی نماینده ای از بخش خصوصی کیش می تواند در گفت و گوها و حتی سفرهای ریاست جمهوری به خارج از کشور حضور داشته باشد.

به گفته طباطبایی ناترازی ها قابل جبران نیست مگر با اولویت و همت سرمایه گذاران داخلی در مرحله نخست و سپس جذب سرمایه گذاری های خارجی.

عضور شورای اطلاع رسانی دولت اجرای قوانین را از راهکارهای مهم رفع مسائل و مشکلات مناطق آزاد برشمرد و تاکید کرد: در صورتی که قوانین و سیاست های ابلاغی رهبری به درستی اجرایی شود بسیاری از مشکلات مناطق آزاد و کشور قابل حل بوده و به سادگی رفع خواهد شد زیرا بسیاری از قوانین نه تنها به طور کامل که حتی کمترین بخش آن نیز مورد توجه قرار نگرفته واجرایی نشده است.

 

رابطه معکوس قوانین و ساختار کنونی مناطق آزاد

به گزارش پایگاه خبری مردم کیش _طهمورث قاسمی، دبیرمجمع سازندگان جزیره کیش نیز در این نشست با اشاره به برخی از مشکلات اساسی و زیرساختی در جزیره گفت: ناترازی های برق با کمبود ۴۰ مگاوات در حال حاضر از مواردی است که کیش با آن روبروست و در صورت تکمیل پروژه های نیمه تمام جزیره، این کسری به یکصد مگاوات خواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه واگذاری شبکه توزیع برق کیش به بخش خصوصی درحالی که باید در دست حاکمیت باشد از مهمترین عوامل بروز مشکلات حوزه آب و برق در جزیره است، افزود: در حوزه آب بیش از ۳۵ درصد هدر رفت وجود دارد که به دلیل شبکه پوسیده و فرسوده آب رسانی شهری است در حالیکه میلیاردها ریال هزینه ساخت مخزن هوایی برای افزایش ظرفیت آب رسانی به منازل شده اما به دلیل فرسودگی شبکه امکان بهره برداری از آن وجود ندارد.

اتکا به فروش زمین برای کسب درآمد از سوی سازمان از دیگر مواردی است که قاسمی به آن اشاره کرد و افزود: ناپایداری درآمد در سازمان منطقه آزاد و تکیه سازمان بر فروش زمین معضل دیگری است که در بخش حاکمیتی وجود دارد و طبق برنامه سال جاری هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش زمین برای سازمان پیش بینی شده است که در راستای توسعه به کار گرفته شود اما سازمان از تحقق این برنامه که به تصویب شورای عالی نیز رسیده به دلیل عدم توانایی، بازمانده است.

دبیر مجمع سازندگان جزیره کیش افزود: تحلیل سرمایه های اجتماعی و بروز ناترازی در سرمایه های اجتماعی موجب از بین رفتن اعتماد مردم و سرمایه گذاران شده و از مهمترین مسائل و مشکلات، ساختاری است که اساسا رابطه معکوس با قوانین مناطق آزاد دارد.

وی از مسئولان حاضر در این نشست خواست تا حکم مدیران مناطق آزاد که در سال های گذشته با تنزل جایگاه از سوی وزیر اقتصاد اعطاء می شود به جایگاه اصلی خود بازگشته و توسط ریاست جمهوری انتخاب و اعطاء شود و کمتر مداخلاتی از سوی دیگر افراد در این رابطه صورت پذیرد.

 

 

  • نویسنده : ستاره درخش
  • منبع خبر : مردم کیش