مرتضی رمضانی گالشی از ثبت کاخ شماره چهار جزیره کیش به عنوان یکی از بناهای شاخص دوره معاصر در فهرست آثار غیر منقول ملی کشور خبر داد.به گزارش پایگاه خبری مردم کیش به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: در جلسه شورای […]


مرتضی رمضانی گالشی از ثبت کاخ شماره چهار جزیره کیش به عنوان یکی از بناهای شاخص دوره معاصر در فهرست آثار غیر منقول ملی کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری مردم کیش به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: در جلسه شورای ثبت آثار ملی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی که یکشنبه ۱۰ اردیبهشت در تهران برگزار شد، پرونده بنای مورد نظر از سوی سازمان منطقه آزاد کیش ارائه و با تأیید اعضا شورا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

رمضانی گالشی با بیان این که کاخ شماره چهار کیش “کاخ نخست وزیری” در جبهه شمال شرقی جزیره روبروی بازار میکامال واقع شده افزود: ساخت این بنا به قبل از انقلاب اسلامی “دوره پهلوی دوم” برمی گردد و تلفیقی از معماری سنتی و مدرن جزیره کیش است.

به گفته رمضانی گالشی: این بنا از نظر سبک ساخت، با مجموعه کاخ های کیش الیت، مرجان، بازار قدیمی فرانسه و دیگر سازه های شرکت مرکوری “سازنده مجموعه کاخ های دوره پهلوی” در کیش تناسب دارد.

وی در تکمیل سخنان خود خاطر نشان کرد: کاخ نخست وزیری، به همت سازمان منطقه آزاد کیش مرمت و بهسازی شد و با ثبت، احیا و بهره برداری آن در راستای جذب گردشگر موثر خواهد بود.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش، بیان داشت: با احتساب ثبت این بنا، در حال حاضر جزیره کیش دارای تعداد ۷ اثر ثبتی در فهرست آثار ملی کشور می باشد.

مرتضی رمضانی گالشی در ادامه تصریح کرد: جزیره کیش از از نظر میراث فرهنگی دارای ظرفیت های بی‌نظیری است که از این میان می توان شهر تاریخی هزارساله حریره اشاره کرد.

رمضانی گالشی، گفت: سازمان منطقه آزاد کیش سعی بر این دارد تا شهر تاریخی حریره را به عنوان یکی از سکونتگاه های تاریخی شمال خلیج فارس در فهرست سازمان جهانی یونسکو ثبت کند.

لازم به ذکر است: محوطه ۱۲۰هکتاری شهر حریره در دل خلیج فارس نشان از تمدن حداقل هزار ساله ایرانیان در این منطقه دارد که از منظر فرهنگی و تاریخی ارزشمند و دارای اهمیت است.

بنابراین گزارش ثبت شهر تاریخی حریره در فهرست میراث جهانی یونسکو در آینده نه چندان دور می تواند به عنوان یکی از اسناد مهم اثبات حقانیت خلیج فارس مطرح و جایگاه گردشگری کیش را در سطح جهانی با نگرش تاریخی و فرهنگی ارتقا دهد.