امیررضا سیم ریز؛ ستاره درخش/ رئیس بیمارستان کیش از اجری منحصر به فرد طرح غربالگری سرطان سینه در کیش خبر داد. به نحوی که هنوز وزارت بهداشت نیز بدین شکل آن را اجرا نکرده است. دکتر امید براتی با گلایه از عدم استقبال زنان کیشوند از این طرح همچنین از اجرای واکسیناسیون هپاتیت B در […]

امیررضا سیم ریز؛ ستاره درخش/ رئیس بیمارستان کیش از اجری منحصر به فرد طرح غربالگری سرطان سینه در کیش خبر داد. به نحوی که هنوز وزارت بهداشت نیز بدین شکل آن را اجرا نکرده است.
دکتر امید براتی با گلایه از عدم استقبال زنان کیشوند از این طرح همچنین از اجرای واکسیناسیون هپاتیت B در کیش خبر داد و خواستار مشارکت مردم جزیره در این طرح ها شد.
رییس بیمارستان کیش در نشست خبری که پیرامون برگزاری سمینار تازه ها و چالش ها در بیماری های گوارش برگزار شد؛ همچنین گفت: در نقشه پراکندگی سرطان ها و آخرین مقاله ارائه شده در این حوزه نشان می‌دهند که استان‌های ایلام،قم و تهران بیشترین مبتلا را داشته اند.امید براتی با توضیح وضعیت بروز سرطان در ایران با بیان اینکه تا ۴۹سالگی سرطان تقریباً در هر دو جنس زن و مرد یکسان است افزود: از سن ۵۰ سال به بالا در آقایان سرطان کولورکتال(روده) و سرطان دستگاه گوارش شیوع بیشتری پیدا می‌کند
براتی ادامه داد: متأسفانه معمولاً سرطان روده بزرگ به دلیل اینکه ما اسکرینینگ مناسبی نداریم زمانی کشف می شود که دیگه خیلی به لحاظ پزشکی کاری نمی توان کرد؛ به اصطلاح متاستاز( فرا گستری انتشار ) دارد و اندام های همجوار و سایر اندام ها را درگیر می‌کند که غیر قابل جراحیه است.وی با نقل قول از رئیس انجمن آندوسکوپی در سال ۱۴۰۱ گفت: ۱۲ هزار نفر در ایران سرطان روده بزرگ داشتیم که ۵۰ درصد این افراد فوت کردند، بر اساس گزارش‌های ۲۰۲۰ اکثر سرطانها بدخیم رتبه پنجم بوده و چهارمین سرطان روده بوده دومین علت فوت در واقع مرگ و میل ناشی از سرطان هست.
وی با برشمردن عوامل تغییر ناپذیر در بروز سرطان نظیر جنسیت ،افزایش سن، بیماری‌های همراه مثل بیماری‌های روده‌ای و داشتن سابقه مثبت خانوادگی در بستگان درجه اظهار کرد:فاکتور هایی وجود دارد که می‌تواند در پیشگیری از بیماری سرطان موثر باشد.
براتی ادامه داد:چاقی، موضوع لایف استایل، دیابت، مصرف نمک و نیز مصرف الکل که متاسفانه میزان مصرف آن در کشور بالا رفته است ،سیگار کشیدن ،رژیم‌های غذایی ناسالم ،رژیم‌های غذایی سرشار از گوشت قرمز و نیز کم تحرکی که در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما ثابت شده که فاکتور های موثر در بالا رفتن میزان سرطان‌های دستگاه گوارش هستند و البته تغییر پذیر و با رعایت اصولی سبک زندگی لازم می‌تواند در عدم بروز سرطان موثر باشد.رییس بیمارستان کیش تصريح کرد: تا سال ۲۰۳۵ پیش بینی می شود بر اساس مطالعات سرطان روده بزرگ ۶۰ درصد و سرطان رکتوم یا سرطان قسمت پایینی دستگاه گوارش ۷۱.۵ درصد، افزایش پیدا می‌کند. براتی با اذعان به اینکه در ایران بین سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ نزدیک به ۴۴ هزار مورد جدید ثبت شده بیان کرد: آموزش و اطلاع رسانی و انجام آزمایش تست fit یا آزمایش خون پنهان در مدفوع که یک تست سریع برای شناسایی کیفی سطوح پایین خون مخفی موجود در مدفوع انسان است توسط افراد ۵۰ سال به بالا در مراکز بهداشت و بیمارستان انجام گیرد.
براتی در ادامه با اشاره به طرح رایگان غربالگری سرطان سینه در کیش و عدم استقبال زنان در این فراخوان گفت:برای اولین بار در کشور بیمارستان کیش با حمایت سازمان منطقه آزاد، طرح غربالگری سرطان پستان را اجرا کرد؛ در صورتی که هنوز وزارت بهداشت طرح غربالگری سرطان پستان و غربالگری سرطان دستگاه گوارش رو به شیوه ای که ما اجرا کردیم یا در حال اجرا هستیم هنوز شروع نکرده است چرا که این طرح ها دارای بار مالی سنگینی است ،ولی سازمان منطقه آزاد تقبل کرده که آن بخشی که بیمه قبول می‌کند و بخشی که در واقع بیمه قبول نمی‌کند رایگان انجام گیرد.
براتی در ادامه در مورد برگزاری سمینار آخر هفته در کیش گفت: اولین بار در کیش سمینار آشنایی با بیماری های نوین کبد و بیماری های گوارشی توسط حدود ۱۰۰ نفر از اساتید فوق تخصص گوارش کبد از نقاط مختلف کشور حضور دارند. از جمله استاد لنکرانی، استاد علویان و سایر همکارانی که آخرین دستاوردهای علمی در رابطه با موضوع سمینار را توضیح خواهند داد. همچنین بعد از هر جلسه سخنرانی پنل پاسخ به سوالات است و به سوالات حضار جواب داده می‌شود. وی ادامه داد: در صدد برنامه ریزی آموزش عمومی برای راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبد و گوارش در مرکز نمایش های رازی برای عموم مردم هستیم که اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در پایان به واکسیناسیون رایگان هپاتیت B در کیش اشاره کرد و گفت : یکی از عوامل پیشگیری کننده برای ابتلا به سرطان کبد و بیماری سیروز واکسیناسیون است ؛ درمان و پیوند کبد علیرغم هزینه بسیار بالایی که دارد ،امکان دسترسی برای پیوند کبد برای همه بیماران نیست و متاسفانه زمانی که به سیروز مبتلا میشوند بخش اعظمی از بیماران فوت می‌کند به خاطر همین تاکید کردیم واکسیناسیون این بیماری که به صورت رایگان در جزیره انجام می‌شود؛ مردم مشارکت کنند.وی نیز از زنان کیشوند نیر خواست در طرح غربالگری سرطان پستان هم مشارکت کنند.