واگویه هایی برای جنوب؛برگزیدگان دومین جشنواره داستان صوتی کیش معرفی شدند۵برگزیده نهایی دومین جشنواره داستان صوتی کیش«واگویه‌های جنوب» معرفی شدند.در آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره داستان صوتی کیش «واگویه‌های جنوب» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار شد، ۵تولید برتر این رویداد معرفی شدند.در این مراسم که با ترکیبی از داستان و ترانه همراه […]

واگویه هایی برای جنوب؛
برگزیدگان دومین جشنواره داستان صوتی کیش معرفی شدند
۵برگزیده نهایی دومین جشنواره داستان صوتی کیش«واگویه‌های جنوب» معرفی شدند.
در آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره داستان صوتی کیش «واگویه‌های جنوب» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار شد، ۵تولید برتر این رویداد معرفی شدند.
در این مراسم که با ترکیبی از داستان و ترانه همراه آغاز شد، امین جوکار و حیدو هدایتی داستان و ترانه‌ای از جنوب را روایت کردند.
در ادامه جوکار به عنوان دبیر هنری این رویداد گزارش مختصری از دو دوره برگزار شده را ارائه داد.
رضا اردلان، مدیر فرهنگی معاونت اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش برگزاری چنین رویدادی را به فال نیک گرفت و گفت که اینگونه برنامه‌ها این توان را دارند که مطالعه را دوباره در جامعه احیا کنند.
وی همچنین از تولید لوح فشرده آثار برگزیده ۲دوره جشنواره واگویه‌های جنوب خبر داد و از بابک عامل، مدیر مجموعه فرهنگی، هنری و رسانه‌ای آوای کیش به عنوان متولی برگزاری جشنواره تقدیر کرد.
در قسمت دیگری از این آیین به پاس یک عمر تلاش در قصه‌گویی از احترام سادات برومند، پیشکسوت قصه‌گویی، اجرا و سینمای کشور تقدیر شد.
برومند در این قسمت از برنامه گفت: با برگزاری چنین رویدادهایی جوان‌ها با فرهنگ بومی آشنا می‌شوند.
وی اضافه کرد: این جشنواره کمک می‌کند که بیشتر کتاب بخوانیم و مکمل بسیار خوبی برای کتابخوانی است.
این پیشکسوت قصه‌گویی کشور ادامه داد: امیدوارم هستم که با حمایت سازمان منطقه آزاد کیش در سالهای آتی نیز شاهد برگزاری ادوار بعدی جشنواره واگویه‌های جنوب باشیم.
شمسیان راد، معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش نیز گفت: برگزاری این رویداد حاصل یک تجربه و ذوق خاص است و جنوب هنوز قصه نگفته بسیار دارد
وی افزود: دوست داشتیم که مراسم پرشور و باشکوه‌تری را برگزار کنیم که با توجه به معذورات کنونی این شرایط مهیا نشد.
در بخش بعدی مراسم اختتامیه جشنواره داستان صوتی کیش که داوری آن برعهده منصور ضابطیان، شاهین بهرام نژاد و امین جوکار برعهده داشتند، ضابطیان بیاینه هیات داوران را قرائت کرد.
در این بیانیه آمده بود: بی‌شک بدون«تجربه» زیستن کنشی بیهوده است و دومین دوره از جشنواره داستان صوتی کیش، واگویه‌های جنوب با بهره‎‌گیری از محک نخستش ضمن ترمیم خطاها و تمرکز بر روی قوت‌های اولین آورد خود، پا به دومین رویداد گذاشت.
و ما گرد هم آمدیم تا با هم و کنار هم تجربه‌ها را بیشتر کنیم، برای بهتر زیستن‌ها.
هیات داوران دومین دوره جشنواره داستان صوتی کیش که بی‌شک عالم به همه کیفیات نبوده و خود نیز نیازمند قضاوت شدن هستند به حسب وظیفه نکاتی چند را در خصوص تولیدهای ارسال‌شده به این جشنواره خاطرنشان می‌کند، باشد که بعد از این آزمودگی همه با هم در مسیر تبدیل تولید به اثر گام برداریم.
یکم، شاید نخستین قابل اشاره متوجه پیش از بارگذاری تولیدها باشد و آنجایی که فراخوان آنطور که باید مورد توجه و دقت قرار نگرفته بود، امیدواریم عزیزان شرکت‌کننده‌ای که به خاطر این بی‌توجهی اقدام به ارسال نمایشنامه‌های رادیویی چند نفره، داستان‌هایی با زمانی به مراتب طولانی‌تر از حدود تعیین‌شده، داستان‌های روایت‌شده با گویش یا زبانی غیر از موارد مجاز در فراخوان و … کردند، پوزش ما را برای خارج‌شدن‌شان از دور داوری را پذیرا باشند و ادوار آینده واگویه‌ها را بعد از خواندن کامل و دقیق فراخوان تنها نگذارند.
دوم؛ در غالب داستان‌های ارسال‌شده آنچه به وضوح مفقود بود «عمق» بود، جای خالی ژرف‌اندیشی ولو آنکه در چارچوب کمینه‌های موضوعی باشند در بیشتر روایت‌های بارگذاری شده احساس می‌شد؛ شاید غافل شدن از کارکردهای فراتر از التذاذ یک تولید هنری، دلیلی بر این حفره‌ بود.
سوم، تلاش برخی از عزیزان شرکت‌کننده برای بازی کردن لهجه‌ها قابل تقدیر بود، اما واقعیت بی‌انکار آن است که لهجه را باید زیست و در حالت اکثریت، در هر داستان ارسال‌شده به واگویه‌هایی که در آنها شاهد «بازی کردن لهجه» بودیم، آنچه محقق نشد، جذابیت بود.
چهارم؛ بوم وبرها در بیشتر داستان‌ها محدود به لهجه شده بود و ایماژهای تبدیل‌شده به روایت، کمتر در این داستانها سری به وجوه دیگر فرهنگ‌ها زده بودند، جای خالی بینش‌ها، شعایر، قوانین، پوشش‌ها و… در آنها به وضوح احساس می‌شد.
پنجم؛ عزیزان مهربان تولیدکننده داستان برای جشنواره واگویه‌های جنوب، مخاطب پنجمین مورد هیات داوران، بیشترِ شما دوستان هستید، از موسیقی غافل شده بودید؛ غافل. در همین پنجم اینکه جلوه‌های صوتی را هم یا نشنیدیم و یا اینکه نابجا شنیدیم.
ششم؛ قصه‌های ارزشمندی به واگویه‌ها ارسال شد و می‌شود گفت که تمامی داستان‌های راه‌یافته به بخش نهایی، تامل را بعد از شنیدن به همراه داشتند؛ و این چیزی بیشتر از یک پیروزی‌ست.
تاکید پایانی آنکه دومین دوره از جشنواره داستان‌ صوتی کیش نیز تجربه‌ی دیگری در میان سایر تجربه‌های زندگی‌ست، مطمئن باشید که از شما آموختیم و ایمان داریم که برای یادگرفتن بهترین زمان ممکن«هر روز» است.
همچنین در مراسم یادشده از لوح فشرده آثار برگزیده ۲دوره رونمایی شد.
در بخش پایانی رویداد که اجرای آن برعهده شاهین بهرام‌نژاد بود نفرات برتر دومین جشنواره داستان صوتی کیش معرفی شدند.
بنا به اعلام نهایی هیات داوران، داستان «تشک ابری» از پیمان زند، «سایه‌ای که پوست خورد» از حسن مختارزاده و«همون شب» از محمد قاسم‌پور؛ عناوین اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و داستان‌های «هیما» از ندا طالشی و «مارادونا جامیه» از حامد مرادی به عنوان شایسته تقدیر دست یافتند.
همچنین از کوثر سیروس، نوجوان کیشوند به عنوان جوان‌ترین شرکت‌کننده در جشنواره تقدیر شد.