مریم اکبرپور/ مدیرعامل اسبق سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه سنت الهی برمدار تدریج است و اصلاحات باید با متانت و اولویتسنجی صورت پذیرد، گفت: هرجا بدون مقدمهچینی و فراهم کردن شرایط، انتظار بهرهبرداری و ثمردهی داشته باشیم کار به نتیجه نخواهد رسید.
محمدابراهیم انصاریلاری در نشست با اهالی فرهنگ و هنر و سرمایهگذاران کیش در خانه بومیان، با اشاره به حضور علی حائری، رئیس اداره امور فرهنگی و فرهنگسراهای کیش خاطرهای از پدر وی، مرحوم فقید آیتالله حائری شیرازی نقل کرد و گفت: اردیبهشتماه سال۸۱ “یورگن هابرماس” (Jürgen Habermas) از فیلسوفان آلمان و نظریهپردازان اجتماعی معاصر و وارث مکتب فرانکفورت به دعوت مرکز “گفتگوی تمدنها” در ایران حضور داشت و سه روز از این زمان را مهمان شیراز بود.
وی به جو رسانهای آن زمان و شایعاتی مبنی بر جاسوس صهیونیست بودن این جامعهشناس و سفرش به ایران با هدف “کودتای مخملی” اشاره کرد و افزود: جلسات بسیار خوبی در حوزههای علوم اجتماعی و علوم انسانی در دانشگاههای شیراز با حضور وی برگزار شد. پس از آن نشستی با حضور پروفسور هابرماس و آیتالله حائری برگزار شد. هابرماس در این نشست با توجه به فعالیت دولت اصلاحات در آن زمان، توصیه کرد که “اصلاحات باید با متانت و اولویتسنجی پیش برود و در بیان و عرضهی نوآوریهای مدنظر اصلاحات و حذف خرافههای فرهنگی و مذهبی باید حرکت تدریجی و صبوری را تمرین کرد.” در این لحظه آیتالله حائری وارد بحث شده و ضمن تایید سخنان هابرماس با اشاره به سیره رسولالله و سنت و متانت ایشان در اصلاح امور زمان از چگونگی رفع عادت شربخمر در افراد در سه مرحله و به صورت تدریجی سخن گفت و موارد اینچنین برای هابرماس بسیار جذاب بود.
انصاریلاری در ادامه به دو بیت از اشعار مولوی “دیگ را تدریج و استادانه جوش/ کار ناید قلیهی دیوانه جوش” و “حق نه قادر بود بر خلق فلک/ در یکیلحظه به کن بی هیچشک” اشاره کرد و افزود: تدریج و صبوری در پیشبرد کارها بهواقع امری اساسی است وگرنه مگر پروردگار قادر به خلق عالم به کنفیکونی نبود و چرا آن را طی شش روز که هر روز سالها تعبیر شده است، انجام داد.
مدیرعامل اسبق منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه سنت الهی هم بر مدار تدریج است، تصریح کرد: هرجا بدون مقدمهچینی و فراهم کردن مقدمات لازم، انتظار بهرهبرداری و ثمردهی داشته باشیم کار به نتیجه نخواهد رسید.
انصاریلاری با اشاره به اعتراضات و وضعیت کشور در ماه های اخیر و به طور کلی نحوه حکمرانی فرهنگی و مذهبی در چهل سال گذشته، گفت: با نگاهی به وضعیت کشور در ماه های اخیر و چهل سال گذشته می توان نتیجه گرفت: تدریج و مقدمهچینی به درستی رعایت نشده و بدینجهت حاکم کردن برخی ارزشهای اسلامی که در اصل ایدهی بسیار خوبی بوده است، بدون ایجاد مقدمهی لازم در قلب و ذهن جوانان با موفقیت همراه نبوده و منجر به آنچه در ماه های اخیر اتفاق افتاد، میشود؛ به اضافه اینکه روشهای اعمالشده ظاهرمسلکانه و آلوده به تظاهر در کنار آن نیز باعث چنین شرایط و نتایجی شد.
وی افزود: سعدی در حکایت۱۴ گلستان به همین بردن آبروی مسلمانی میپردازد و میگوید: “ناخوش آوازی به بانگ بلند قرآن همیخواند. صاحبدلی بر او بگذشت. گفت: تو را مشاهره چند است؟ گفت: هیچ. گفت: پس این زحمت خود چندین چرا همیدهی؟ گفت: از بهر خدا میخوانم. صاحبدل گفت: از بهر خدا مخوان چرا که نتیجه با آنچه خداوند می پسندد در تضاد است. “گر تو قرآن بر این نمط خوانی/ ببری رونق مسلمانی” این حکایت به وضعیت فعلی کشورمان نیز شباهت هایی دارد؛ پس از این همه تجارب گوناگون امروز دیگر باید به این نتیجه رسیده باشیم که تبلیغاتی که نتیجه آن منجر به رانده شدن جوانان از دین می شود برای دین ثمری ندارد و باید روشها را تغییر داد و به دل جوانان راه یافت.
تهدید و انکار، راهحل برخورد
با حوادث در جامعه نیست
وی زبان عشق، محبت، لطافت و ظرافت را زبان برخورد با جوانان عنوان کرد و ادامه داد: آنچه امروز در جامعه شاهد هستیم نتیجهی عدم رعایت و توجه به چنین مواردی است.
انصاریلاری به اتفاقات اخیر و ابراز تاثر و تاسف از اخبار این روزهای رسانهی ملی اشاره کرد و افزود: مگر میشود آزردهخاطر نشد وقتی این اخبار متعلق به کشور ماست؟ ما به نظام جمهوری اسلامی وفاداریم؛ اما چه کردهایم که برخی از مردم از سرود ملی کشورمان از تیمملی میگذرند؟ باید ریشه و علت این مطلب را جستجو کرد و تهدید و انکار راهحل درستی نیست؛ باید به وحدت و همدلی و امنیت دوباره در کشور دست یافت.
وی همچنین به ایده نفیس “مشتاق مشتاقی” در احداث مسجد ثامنالائمه کیش و تبدیل آن به یک مرکز بینالمللی اشاره و تصریح کرد: همهچیز باید در کیش ممتاز باشد و اگر همه پروژهها در تمامی حوزهها خود را موظف به ارائه خدمات و امتیازی ویژه برای کاربران آن پروژه بنماید، میتوانند تبدیل به جاذبه گردد وگرنه اکنون ساختمانها و بازارهای زیبا و بزرگ در سراسر ایران و آبوهوای خوب در تمام جنوب کشور دیده میشود و تنها زمانی میتواند ممتاز و متمایز گردد که به تمایز کیش یعنی دریا و آب پیوند بخورد.
انصاریلاری با تاکید بر معماری سنتی، اصیل، اسلامی و کمنظیر مسجد ثامنالائمه خاطرنشان کرد: این مسجد مانند “مسجد شیخ زاید” در ابوظبی باید در اولین قدم تبدیل به یک جاذبه گردشگری گردد و هر توریست خارجی اعم از مسلمان و غیرمسلمان از آن بازدید کنند؛ لازما است حتما در این بازدیدها فضای معنویای نیز به مخاطب القا، و زائر نیز با فضای اسلامی آشنا میشود. همچنین باید این مسجد مامنی جهت حضور اندیشمندان معاصر دنیا، تعاملفکری با صاحبنظران ایران، انتشار نتیجهی این گفتگوهای صریح، بیپرده، بیریا، بدون ترس دیده و لمس و در نهایت استفاده بهینه از این نعمت شود که معنای شکر واقعی نیز همین است.
وی در پایان از امام جمعه اهل سنت، سرمایهگذاران قدیمی کیش و هنرمندان و فرهنگیانی که در این نشست حضور داشتند خواست تا پیگیر ایده تبدیل مسجد ثامن الائمه کیش به یک مرکز بین المللی فرهنگ و ادیان باشند.
مدیرعامل اسبق سازمان منطقه آزاد کیش در جمع مسئولان و اهالی فرهنگ جزیره در خانه بومیان: رفتار متظاهرانه و بی تدبیری برخی جوانان را از دین دور کرده است
پرینتمدیرعامل اسبق سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه سنت الهی برمدار تدریج است و اصلاحات باید با متانت و اولویتسنجی صورت پذیرد، گفت: هرجا بدون مقدمهچینی و فراهم کردن شرایط، انتظار بهرهبرداری و ثمردهی داشته باشیم کار به نتیجه نخواهد رسید.
https://mardomekish.ir/?p=1263
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
اخبار مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 16 December , 2024