رئیس مرکز بهداشت کیش خواستار همکاری اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه پیشگیری از بیماری های پشه آئدس شد. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش،هشتمین جلسه کمیته تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری های قابل انتقال از آئدس های مهاجم در سالن اجتماعات معاونت فرهنگی و اجتماعی این سازمان […]

رئیس مرکز بهداشت کیش خواستار همکاری اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه پیشگیری از بیماری های پشه آئدس شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش،هشتمین جلسه کمیته تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری های قابل انتقال از آئدس های مهاجم در سالن اجتماعات معاونت فرهنگی و اجتماعی این سازمان برگزار شد.در این جلسه اسدالله احمدی رئیس مرکز بهداشت کیش با قدردانی از همکاری های معاونت فرهنگی و اجتماعی و شرکت ها، ادارات و نهادها در زمینه همکاری با این مرکز در مبارزه با پشه آئدس و بهسازی محیط گفت: مهمترین استراتژی ما آموزش به اقشار مختلف مردم است.
وی ادامه داد: دومین استراتژی ما کشف زود هنگام بیمار است و سومین و مهمترین سیاست ما، مبارزه تلفیق یافته با ناقلین است که بهسازی محیط در این استراتژی نقش تعیین کننده دارد.احمدی با اشاره به برگزاری جلسه با تمامی جوامع، ادارات، نهادها و دستگاه های مستقر در کیش در خصوص لزوم مبارزه با بیماری های پشه آئدس گفت: بهسازی محیط در فراگیری تب دانگ مهم و تاثیر گذار است و در این میان باید اقشار مختلف مردم در مبارزه با پشه آئدس نقش آفرینی کنند.
رییس مرکز بهداشت کیش گفت: با شروع فصل بارش در جزیره کیش امکان تکثیر پشه آئدس به عنوان ناقل بیماری تب دانگ افزایش می یابد که در این زمینه تمهیدات لازم برای جمع آوری آب های سطحی با همکاری شرکت عمران،آب و خدمات صورت پذیرفته است.احمدی بهسازی محیط را مهمترین راه مبارزه با پشه آئدس توصیف کرد و گفت: بدون آموزش جهت بهسازی محیط و مشارکت عمومی نمی‌توان به مبارزه با پشه آئدس رفت.وی با اشاره به راهکارهای ساده جهت جلوگیری از گسترش این پشه در محیط، بیان کرد: سینی یا سطل زیر کولر، لاستیک‌های مستعمل و بلا استفاده، قایق‌های مستعمل و بلا استفاده، منبع‌های آب، ظروف آب پرندگان و زیر گلدانی از محل‌های مساعد رشد و تخم گذاری این پشه آلوده به ویروس هستند که از بین بردن و جمع آوری این ظروف و خالی کردن مکرر آب آنها باعث می‌شود پشه توانایی رشد و تکثیر را نداشته و از بین برود.رئیس مرکز بهداشت کیش با بیان این که شناسایی و حذف زیستگاه لاروی بهترین راهکار مقابله با پشه آئدس در کیش است؛ افزود:کیشوندان می توانند در صورت مشاهده موارد عدم رعایت بهداشت محیط زیست و مشاهده آب های راکد با سامانه ۱۹۰ رسیدگی به شکایات بهداشتی و ۱۳۷ شرکت عمران و خدمات تماس بگیرند.
خطر پشه آئدس بیخ گوش کیش
همچنین رییس مرکز بهداشت کیش با بیان اینکه با آغاز اولین بارش باران در جزیره تعداد تخم گذاری‌های پشه آئدس چندین برابر خواهد شد، گفت: در صورت اصلاح نشدن محل‌های تخم گذاری پشه آئدس، با آغاز بارندگی‌ها میزان این نوع پشه که ناقل بیماری تب دانگی می‌تواند باشد، در جزیره کیش به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
اسدالله احمدی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه اصلاح محل‌هایی که آب در آن‌ها تجمع می‌کند باید سریعا در دستور کار باشد، اظهار کرد: آب شیرین راکد بهترین مکان برای تخم گذاری پشه آئدس است که با آغاز بارش‌ها بسیاری از مناطق جزیره کیش مستعد آن خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هنوز هیچ گزارشی از ابتلا به بیماری تب دانگی در کیش گزارش نشده است، افزود: نظارت‌ها و تست گیری از افراد مشکوک به این بیماری در سطح جزیره افزایش یافته است؛ ما از بیمارستان کیش و پزشکان جزیره درخواست کردیم تا بیماران با علائمی همچون تب طولانی، درد پشت حدقه چشم و ضعف و بی‌حالی را با اولویت تشخیص تب دانگی سریعا جهت انجام تست سریع معرفی کنند.رییس مرکز بهداشت کیش خاطر نشان کرد: بیمارستان کیش و آموزشگاه ابوعلی جزیره آزمایش‌های مربوط به تب دانگی را انجام می‌دهند.
احمدی مهمترین راهکار برای جلوگیری از گسترش پشه آئدس در جزیره را همکاری برای جلوگیری از وجود آب راکد در نقاط مختلفی همچون زیرگلدان، داخل قایق و ساختمان‌های نیمه کاره شد.
رییس مرکز بهداشت کیش با بیان اینکه کنترل این پشه در بیرون خانه به دلیل کثرت زیستگاه آن بسیار سخت اما به راحتی می‌توان زیستگاه آن در داخل خانه را با بهسازی محیط نابود کرد، گفت: سینی یا سطل زیر کولر، لاستیک‌های مستعمل و بلا استفاده، قایق‌های مستعمل و بلا استفاده، منبع‌های آب، ظروف آب پرندگان و زیر گلدانی از محل‌های مساعد رشد و تخم گذاری این پشه آلوده به ویروس هستند که از بین بردن و جمع آوری این ظروف و خالی کردن مکرر آب آنها باعث می‌شود پشه توانایی رشد و تکثیر را نداشته و از بین برود.
احمدی میزان مرگ و میر تب دنگ را یک درصد از مبتلایان اعلام و اظهار کرد: طبق آمار رسمی در برزیل هم اکنون ۶ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند.
وی با بیان اینکه نگرانی شدید از این بیماری میزان مرگ و میر آن نیست، گفت: این بیماری سیستم‌های درمانی و بهداشتی یک کشور را می‌تواند شدیدا درگیر کند.
وی با بیان اینکه پشه آئدس در هر مرحله تخم ریزی بیش از یکصد تخم تولید می کند، افزود: در صورتی که حتی نیمی از این تعداد تخم ماده باشند آن‌ها نیز هر کدام امکان تولید یکصد تخم را دارند که در نهایت رقم تولید مثل بالایی را شامل می‌شود.
احمدی ادامه داد: این پشه هفت روز تا ۱۴ روز عمر دارد و می‌تواند در شعاع ۵۰۰ متری جابه جا شود.رییس مرکز بهداشت کیش خواستار ورود گروه‌ها و نهادهای اجتماعی برای آگاهی سازی و بهسازی محیط جهت جلوگیری از افزایش پشه آئدس در جزیره شد.