استاندار هرمزگان، در دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه، بر اهمیت راهبردی اقتصاد دریامحور برای توسعه استان و کشور تأکید کرد. محمد آشوری، با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر هرمزگان در حوزه دریا، غفلت تاریخی از این منابع ارزشمند را عامل ناترازی‌ها و توسعه‌نیافتگی مناطق ساحلی دانست. وی، ضمن تشریح چالش‌های موجود، سه محور اصلی را برجسته […]

استاندار هرمزگان، در دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه، بر اهمیت راهبردی اقتصاد دریامحور برای توسعه استان و کشور تأکید کرد. محمد آشوری، با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر هرمزگان در حوزه دریا، غفلت تاریخی از این منابع ارزشمند را عامل ناترازی‌ها و توسعه‌نیافتگی مناطق ساحلی دانست.
وی، ضمن تشریح چالش‌های موجود، سه محور اصلی را برجسته کرد.اشوری در خصوص توسعه‌نیافتگی دریایی تأکید کرد که بهره‌برداری ناکافی از ظرفیت‌های دریایی و مرزهای ساحلی، منجر به ایجاد شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی شده است. به گفته او، هرمزگان به‌عنوان پایتخت تجاری ایران، باید نقش خود را در ایجاد تحول دریاپایه ایفا کند.استاندار هرمزگان واگرایی اجتماعی و عدم مشارکت مرزنشینان دیگر چالش اعلام کرد و به کمبود برنامه‌های مشارکتی در مناطق مرزی اشاره کرد و افزود که استفاده از دانش دانشگاه‌ها و رویکردهای علمی برای رفع این چالش ضروری است.
آشوری یکی دیگر از چالش‌ها را حکمرانی بوم‌گرا نام برد و با اشاره به نقش مهم مدیریت راهبردی در حوزه اقتصاد دریاپایه، بر ضرورت همکاری دولت و بخش خصوصی برای بهبود زیرساخت‌ها، تقویت آبزی‌پروری، توسعه گردشگری و بازسازی صنعت بانکرینگ تأکید کرد.این مقام مسوول همچنین به موقعیت استراتژیک هرمزگان در مجاورت کشورهای خلیج فارس اشاره کرد و خواستار برنامه‌ریزی جامع برای بهره‌گیری از این فرصت‌های بی‌نظیر شد. او افزود: دریا سرمایه‌ای است که می‌تواند موتور محرک اقتصاد کشور باشد، و این کنفرانس گامی مهم برای شناسایی و استفاده از این ظرفیت‌ها است.گفتنی است :این رویداد علمی که با حضور پژوهشگران، متخصصان و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد، بستری برای تبادل نظر و ارائه راهکارهای نوآورانه در حوزه اقتصاد دریامحور فراهم کرد.