وزیر امور اقتصاد و دارایی در آیین تکریم و معارفه مدیران عامل سابق و جدید کیش برای کیشوندان خبری خوشی مبنی بر تلاش برای بازگرداندن کیش به روزهای خوش داد و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و مدیرعامل جدید را موظف کرد تا در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکنند. به گزارش روزنامه بشارت کیش؛ […]

وزیر امور اقتصاد و دارایی در آیین تکریم و معارفه مدیران عامل سابق و جدید کیش برای کیشوندان خبری خوشی مبنی بر تلاش برای بازگرداندن کیش به روزهای خوش داد و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و مدیرعامل جدید را موظف کرد تا در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکنند.


به گزارش روزنامه بشارت کیش؛ عبدالناصر همتی که به همراه دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در آیین تکریم ومعارفه مدیران عامل جزیره کیش حضور یافته بود با اشاره به اینکه مدیرعامل جدید سازمان جوانی توانمند، با انگیزه است از وی درخواست کرد تا در سه ماه آینده برنامه راهبردی سه ساله ای را برای توسعه و رونق کیش تدوین کرده و به دبیرخانه ارائه دهد تا نقشه راهی برای ادامه مسیر ترسیم شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که کیش روز به روز افول کرده و همین موضوع باعث انتظارات از دولت چهاردهم برای تغییر در روند فعلی شده است؛ افزود: به کیشوندان، سرمایه گذاران و بخش خصوصی این قول را می دهم که برای برگشت منطقه آزاد کیش به دوران اوج خود بکوشم.وی با تاکید بر اینکه مدیران با آگاهی از شرایط تحریم ها روی کارآمده اند افزود: بهانه برای کم کاری به خاطر تحریم ها به هیچ وجه قابل قبول نیست.همتی به کمرنگ شدن مزیت های این مناطق اشاره و از وضعیت فعلی مناطق آزاد اظهار نارضایتی کرد و مناطق آزاد را فرصتی مناسب برای گذر از بند تحریم ها برشمرد که مورد غفلت قرار گرفته اند.وی با اشاره به اینکه هم اکنون با تسری برخی قوانین به مناطق آزاد در تهران سرمایه گذاری آسان تر است تا در کیش گفت: مناطق آزاد باید جدا از قوانین سرزمین اصلی برای توسعه‌ کشور نقش آفرینی می‌کردند که امروز در سایه بی توجهی به قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد، طبق قوانین سرزمین اصلی اداره می‌شوند.وی نیز به تلاش های مرحوم آیت الله هاشمی برای رونق دادن به کیش اشاره کرد و گفت: روزهای اوج کیش را در آن دوران دیدیم و اکنون تازه میخوایم بررسی کنیم و برگردیم به حدود بیست سال گذشته و رونق را به کیش بازگردانیم!
همتی از اینکه امروز مردم افسوس بازگشت به گذشته را میخورند اظهار تاسف کرد و مشکلات کیش را مدیریتی خواند و افزود: مشکل امروز بازگشت کیش ایر نیست اگر چه تلاش های لازم برای بازگردان کیش ایر را در برنامه خود قرار خواهیم داد اما مشکل کیش مدیریتی است و پیگیری هر گونه بخشنامه که خلاف قانون چگونگی اداره مناطق آزاد است باید وظیفه تمامی مسوولان و مطالبه بخش خصوصی باشد.
نگاه حمایتی رئیس جمهور به مناطق آزاد
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این آیین با تاکید بر اینکه اصل اول مدیریت تصمیم گیری است اظهار کرد: اگر در تصمیم‌گیری تعلل داشته باشیم، موجب خواب سرمایه خواهد شد و خواب سرمایه باعث نیاز بیشتر کشور به نقدینگی می شود.وی با بیان اینکه مناطق آزاد در جهان تعریف دارند افزود: مناطق آزاد در جهان با مزیت های آن شناخته می شوند و زمانی که این مزیت ها را از آن ها بگیرید دیگر چیزی برای ارائه ندارند.
مسرور ادامه داد: در دیگر کشورها، تعریف و ایجاد این مزیت‌ها برای این است تا مناطق آزاد را به مکانی برای جذب سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی تبدیل کنند، در این صورت اگر این مزیت‌های قانونی از بین برود، نمی‌توان انتظار وقوع تغییرات توسعه‌ای ویژه‌ای در این مناطق داشت.
وی با اشاره به کاهش مزیت‌های قانونی مناطق آزاد در سال‌های اخیر در قوانینی چون مالیات بر ارزش افزوده، خواستار بازگشت قانونی این مزیت‌ها به مناطق آزاد و تجاری کشور شد و گفت: باتوجه به نگاه حمایتی شخص رئیس جمهور به مناطق آزاد و نیز نگاه ویژه‌ای که شخص دکتر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی به مناطق آزاد دارند، امیدواریم این مزیت‌های قانونی احیا شده و شاهد گشایش‌هایی در مناطق آزاد باشیم.
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این باره، با اشاره به مقررات و قوانینی که درباره واردات خودرو و مواردی از این دست وضع شده، ابراز امیدواری کرد در چند هفته آینده این اشکالات رفع و مزیت‌های مناطق آزاد و تجاری کشور بار دیگر احیا شود تا فرایند جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری در این مناطق با سهولت بیشتری دنبال شود.
به گفته مسرور، به‌رغم وجود ۸۵ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی در کشور که به معنی وجود اهتمام ملی برای توسعه این مناطق است، حذف معافیت‌های مالیاتی مناطق آزاد در قوانین یا مساله مالیات بر ارزش افزوده موجب فرار سرمایه از مناطق آزاد شده است. وی در خصوص فرار سرمایه ها از مناطق آزاد نیز سخن گفت و افزود به صورت مصداقی می توان نام ببرم که در چه مناطقی این اتفاقات افتاده است.
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، خطاب به مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش در رابطه با ارائه مشوق های سرمایه گذاری نیز تاکید کرد: دست شما برای تعریف مشوق‎های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد کیش کاملا باز است.مسرور خطاب به کبیری، با بیان اینکه ایجاد هر میزان مشوق سرمایه‌گذاری که موجب جذب سرمایه خارجی شود مورد حمایت و تاکید دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد خواهد بود، ابراز امیدواری کرد با پیگیری سیاست جذب سرمایه اتفاقات خوبی در جزیره کیش روی دهد. وی علاوه بر ایجاد مشوق‌های جذب سرمایه، جلب رضایت سرمایه‌گذاران حاضر در منطقه آزاد کیش را دیگر ضرورت و عاملی مهم برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی برشمرد و گفت: در کیش سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی بسیاری در حال فعالیت هستند که اگر آنان از روندهای اداری و مدیریتی و از سرمایه‌گذاری خود رضایت نداشته باشند، برای جذب سرمایه جدید دچار مشکل خواهید شد. مسرور تاکید کرد: اصل اول مدیریت تصمیم‌گیری است و اگر در تصمیم‌گیری تعلل داشته باشیم، موجب خواب سرمایه خواهد شد و خواب سرمایه باعث نیاز بیشتر کشور به نقدینگی می شود.وی، وجود پروژه‌های نیمه‌کاره و ناتمام و با عمر بیش از دو دهه را یکی از مشکلات کیش برشمرد و از مدیرعامل جدید این سازمان خواست تا در این بخش کار ویژه‌ای انجام داده و اتمام آنها را در اولویت دیگر کاری خود قرار دهد.دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در تشریح دیگر مساله منطقه آزاد و جزیره کیش، با اشاره به اینکه تصمیم مدیریتی مبنی بر واگذاری کیش ‌ایر آسیب‌هایی برای این جزیره داشته‌است، افزود: بخشی از مشکلات امروز کیش ناشی از واگذاری نامناسبی بود که اتفاق افتاد. درخواست و مطالبه مردم کیش و فعالان اقتصادی کیش از ما، حل این مساله است.
افزایش پروازهای کیش‌ ایر به کیش با هدف حضور بیشتر گردشگران، دیگر مساله مورد تاکید دکتر مسرور بود و گفت: گردشگری جزیره کیش فقط گردشگری تفریحی نیست، گردشگری تجاری و نمایشگاهی، گردشگری سلامت و گردشگری ورزش نیز از دیگر مزیت‌های مهم کیش است که امیدواریم دکتر کبیری برنامه‌های مناسبی برای توسعه این بخش نیز طراحی و اجرا کند.
وی در ادامه سخنان خود، با اشاره به نسل هفتم مناطق آزاد و ویژه تجاری در جهان، این مناطق آزاد را مبتنی بر اقتصاد دیجیتال برشمرد و خطاب به مدیرعامل جدید سازمان مناطق آزاد کیش تاکید کرد: جای اقتصاد دیجیتال در کیش است. امروز افزایش تولید ناخالص ملی برخی از کشورها ناشی از فعالیت در اقتصاد دیجیتال است، زیرا به جای تبدیل مواد اولیه به کالا، داده را به کالا و خدمات تبدیل می‌کنند و ارزش افزوده قابل توجهی نیز در این فرایند ایجاد می‌کنند. ما نیز باید در مناطق آزاد، به‌ویژه منطقه آزاد کیش کار ویژه‌ای در حوزه اقتصاد دیجیتال طراحی و برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشیم. دبیر شورا‌ی‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، به ترکیب اعضای هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش اشاره کرد و با بیان اینکه این اعضا با اشراف و دقت کامل انتخاب شده‌اند، گفت: با نظر دکتر همتی وزیر محترم اقتصاد، دو عضو نهاد مالی در هیات مدیره حضور دارند که این دو عضو موظف هستند در بروزکردن دارایی‌ها و دیجیتال‌کردن آن‌ها و نیز فعالیت در راستای ایجاد هاب مالی دیجیتال در کیش توجه ویژه داشته باشند. مسرور با تاکید بر اینکه هیات مدیره جای اختلاف نیست و اختلاف نظرها باید در داخل حل بشود و نباید به بیرون کشیده شود، تاکید کرد: نکته پایانی این است که در کیش نباید اتلاف سرمایه داشته باشیم. اکنون بخش‌هایی از کیش از نظر سرمایه‌گذاری تجاری اشباع شده، سرمایه‌گذاری های زیادی در بخش تجاری شده و نباید سرمایه‌گذاری جدیدی را به سمت ساخت واحدهای تجاری هدایت کنیم. وی در پایان خاطر نشان کرد: امروز مزیت های مهم در اقتصاد دیجیتال دیده می شود در نتیجه باید در برنامه ریزی های اقتصادی سرمایه گذاری ها به مسیر مزیت های جدید و زمینه های نوپدید به ویژه اقتصاد دیجیتال هدایت شوند.


لزوم اعتماد به بخش خصوصی
امام جمعه کیش نیز در این مراسم با تاکید بر لزوم اعتماد به بخش خصوصی و واگذاری امور به این بخش و توجه دستگاه حاکمیتی بر سیاست‌گذاری و پرهیز از تصدی‌گری گفت: با دیدگاه مثبت دولت چهاردهم نسبت به مناطق آزاد و در سایه تعامل، همکاری و بهره مندی از ظرفیت های بخش خصوص و حاکمیتی شاهد رونق جزیره کیش خواهیم بود.حجت الاسلام بی نیاز با اشاره به اینکه مناطق آزاد نعمت بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی و کشور استبر رفعموانع دست و پاگیر تصریح کرد.وی همچنین بر تدوین راهبرد فرهنگی که مبنای حرکت مسئولان شود تاکید و بی توجهی به ثبات مدیریت و استفاده از مدیران بومی را از عوامل ضعف مناطق آزاد برشمرد.
بازگشت هواپیمای کیش ایر به مردم کیش
امام جمعه اهل سنت جزیره در این مراسم گفت: میثاق ملی فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران مناطق آزاد با دولت و قانون چگونگی اداره مناطق آزاد که مصوبه سال ۱۳۷۲ است بوده و در طی سالهای گذشته شکافی که براثر قوانین خلق الساعه ایجاد شده رکود برای این مناطق به همراه داشته است لذا مهمترین درخواست ما بازگشت مزیتهای قانونی به مناطق آزاد است.
وی در ادامه از وزیر امور اقتصاد و دارایی و دبیرشورایعالی مناطق آزاد خواست در خصوص بازگشت شرکت هواپیمایی کیش به کیشوندان که صاحبان اصلی آن هستند تلاش کنند.
رقبای کیش در ایران نیستند
محمد کبیری مدیرعامل جدید کیش در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه صلح و ثبات بستر توسعه است اظهار کرد: نباید فراموش کنیم که رقبای کیش در ایران نیستند. از دید من، با برنامه و طرحی جامع، باید به سمت ایجاد یک منطقه‌ آزاد نسل هفتمی برویم.
وی به قوانین مناطق آزاد به عنوان یک امر تسهیل کننده در سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: قوانین مناطق آزاد برای تسهیل کسب‌وکار طراحی شده‌اند اما باید افسوس خورد که ما داشته‌هایمان را از دست داده‌ایم. به قوانینِ مترقیِ مناطق آزاد مثل قانون «چگونگی اداره‌ی مناطق آزاد» و «ماده۶۵ قانون احکام دائمی توسعه کشور» سیلی از مقررات اضافی تحمیل شده است. طوری که باید پرسید: تفاوت منطقه‌ی آزاد با سرزمین اصلی چیست؟
کبیری با اشاره به اینکه که باید برای جزیره کیش تنوع درآمدی ایجاد کرد افزود: در کیش ابزارهای جدید تامین مالی نظیر شرکت‌های سهامی عام پروژه، صندوق‌های تامین مالی خصوصی و نظایر آن استفاده نشده است. در نظر داریم سرمایه‌های جدید را به سمت «اقتصاد خلاق، فناوری‌های نو و هوش مصنوعی‌» هدایت کنیم.
کبیری با تاکید بر اینکه در بخش گردشگری، که مزیتِ جاودانِ کیشِ زیبای ماست، هدف ما، توجه ویژه به نسل سوم صنعت گردشگری یعنی «گردشگری خلاق» خواهد بود که مورد تاکید سازمان جهانی گردشگری است ادامه داد: در این صنعت، کیش در کوتاه‌مدت باید به سمت گردشگری رویدادمحور و در میان‌مدت به سمت گردشگری ورزشی و سلامت حرکت کند.
کبیری در انتهای صحبت خود اعلام کرد: ما هرگز فراموش نمی‌کنیم که توسعه‌ی واقعی، با انسان معنا پیدا می‌کند. ما در این مسیر، به بهبود کیفیت زندگی کیشوندان و حفاظت از زیست‌بوم بی‌مانند این جزیره، متعهدیم. نمی‌توان توسعه خواست و فرهنگ و هنر را رها کرد، آموزش و پرورش و سلامت استاندارد را تامین نکرد و یا حافظ محیط زیست و جانِ مرجانیِ کیش نبود.
مدیرعامل سابق کیش ، تخصص وتجربه وزیر امور اقتصاد و دارایی ودبیر شورایعالی مناطق آزاد را عامل مهمی در رفع مشکلات مناطق آزاد عنوان کرد.وی لازمه توسعه در سازمانها را ایجاد نظام یادگیری و حفظ حافظه سازمانی و تاریخی عنوان کرد و افزود: این رویکرد بسیار مهم و درعملکرد مسئولان بسیار موثر است.سرهنگی در ادامه از سه موضوع مالیات، گمرک و تامین مالی به عنوان سه حوزه مهم برای جریره کیش یاد کرد وگفت: در کنار کمک به حل مسائل در این سه حوزه، کاهش دخالت سایر نهادها، بهبود فرایندها وتسهیل گری، بازگرداندن هواپیمایی کیش به کیشوندان، ایجاد بسترهای حمایتی برای سرمایه گذاران حوزه های هتلی وگردشگری ، بازگشت آب وبرق به سازمان منطقه آزاد کیش و ایجاد فضای فعالیت برای صنایع با مزیت های رقابتی از عوامل موثر بر رشد وتوسعه جزیره کیش است. وی درپایان ضمن تقدیر از کیشوندان و فعالان اقتصادی وگردشگری این جزیره، برای مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش آرزوی موفقیت کرد.