رضا تسلیمی: همکاران HSE و مهندسی شرکت «صنعتی و معدنی پایا فولاد کویر یزد» پروژه‌ای در راستای کاهش آلودگی های محیط زیستی راه اندازی کرده اند که هدایت و راهبری آن بر عهده انجمن مدیریت سبز ایران است. باید به جای نفی بنیان های اساسی صنعت، با بهره گیری از تکنولوژی و کنترل منابع محیط زیست را از آسیب مصون بداریم

شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد، در راستای اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه‌ی ساغند و جاده‌ طریق‌الرضا در حال حاضر دارای دو خط تولید کنسانتره به ظرفیت هرکدام یک میلیون تن و یک کارخانه سنگ‌شکنی سنگ آهن به ظرفیت یک میلیون تن در سال است. آبگیری از باطله و انتقال آب، از برنامه‌های در دست اقدام این شرکت به شمار می‌روند

مدیرعامل شرکت «صنعتی و معدنی پایا فولاد کویر یزد» گفت: شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد، در راستای اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه‌ی ساغند و جاده‌ طریق‌الرضا در حال حاضر دارای دو خط تولید کنسانتره به ظرفیت هرکدام یک میلیون تن و یک کارخانه سنگ‌شکنی سنگ آهن به ظرفیت یک میلیون تن در سال است. آبگیری از باطله و انتقال آب، از برنامه‌های در دست اقدام این شرکت به شمار می‌روند.
رضا تسلیمی، در حاشیه‌ برگزاری بیست و پنجمین دوره سمپوزیوم سالانه فولاد در کیش همچنین از عمده فعالیت‌های این شرکت را آب‌گیری از باطله، مطالعه، تحقیقات و فعالیت‌های آکادمیک جهت پیوستن به صنعت سبز به‌ ویژه فولاد سبز عنوان کرد و گفت: هدف از حضور مجموعه‌ شرکت پایا فولاد در نمایشگاه سالیانه‌ صنایع فولادی در جزیره کیش، ایجاد همبستگی، رفاقت و رقابت سالم در زنجیره‌ی فولاد است.
مدیرعامل پایافولاد کویر یزد تصریح کرد: طراحی و ساخت خطوط ۱ و ۲ کنسانتره، سنگ‌شکن‌ها و خطوط آبگیری از باطله پایافولاد حاصل دسترنج مهندسان ایرانی است.
تسلیمی خاطرنشان کرد: ذینفعان بالادستی شرکت همواره بر این تفکرند که فعالیت و ارتقای سازمان منوط به حضور موثر در جامعه اعم از اقتصادی، فرهنگی و عمومی است و در این راستا شرکت پایافولاد کویر یزد علی‌رغم همه‌ موانع و مشکلات موجود، توسعه‌‌ ارتباطات در این حوزه را در دستور کار خود قرار داده است؛ چرا که رویکرد سهامداران پایا فولاد کویر یزد که تماما از بخش‌خصوصی هستند، اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه ساغند است.
وی ادامه داد: احداث یک جاده مواصلاتی به طول ۴۵ کیلومتر در محل واحد کنسانتره‌سازی، احداث تصفیه‌خانه فاضلاب، اجرای ۲۰۰ هکتار مرتع‌کاری، احداث سدهای آبی و خاکی و… از جمله اقدامات این مجموعه در راستای تحقق مسولیت‎های اجتماعی است.

توجه به حفظ زمین و محیط زیست، مهم‌ترین دغدغه‌ جهان است

مدیرعامل شرکت پایا فولاد کویر یزد، با تاکید بر این‌که در حوزه‌ی “فولاد سبز” نیز اقدامات ارزشمندی در این مجموعه انجام شده است، گفت: نصب سیستم غبارنشان‌ در محوطه‌ سنگ‌شکن به منظور جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها، استفاده از فاضلاب انسانی برای آبیاری گل و گیاه مجموعه و کاشت چندهکتار درخت از این جمله‌ است.
مدیرعامل شرکت پایا فولاد کویر یزد، حفظ محیط زیست را در گروی تغییر نگاه مدیران صنایع در پاسداشت زمین عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ سال است که در جوامع آکادمی و صنعتی در خصوص کاهش آلودگی محیط زیست صحبت می‌شود اما خروجی مطلوب و مناسبی نداشته است، گفت: در جوامع توسعه‌یافته و غیرتوسعه یافته تاثیری که زندگی نوین بر زیست انسان گذاشته است بسیار فاجعه بار بوده است و در این زمینه باید اقدامات اساسی صورت گیرد. چرا این همه هزینه و سرمایه برای جلوگیری از آلودگی هوا در زمین صرف می‌شود و نتیجه نمی‌گیریم؟
تسلیمی تصریح کرد: این دغدغه‌ای است که به اسم دغدغه مدیریت جهانی سبز مطرح شده و ما باید محیط زیست را حفظ کرده و مانع تولید آلودگی شویم.
مدیرعامل شرکت پایا فولاد کویر یزد با اشاره به اینکه همکاران HSE و مهندسی پایا فولاد یک پروژه‌ای را مطرح کرده اند که هدایت و راهبری آن بر عهده انجمن مدیریت سبز ایران سپرده شده و پیاده‌سازی آن بر عهده همکاران واحد HSE است، گفت: بیایم دوباره طراحی کنیم نه اینکه بنیان‌های اساسی تکنولوژی را از بین ببریم، بلکه کنترل منابع را بعنوان اصل اساسی تجهیزات و منابع در نظر بگیریم.

نقش صنایع فولاد در توسعه‌ی اقتصادی یزد و ایران

تسلیمی، خروج از شرایط اقتصادی حال حاضر را در گرو مشارکت عمومی تمام عناصر مدیریتی، حمایتی و بخش خصوصی دانست و افزود: ایران اسلامی دارای ظرفیت های زیست محیطی و معدنی منحصربفردی است که فقط با هم‌افزایی مناسب و به موقع امکان بهره‌برداری مناسب از آن وجود دارد.
مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد با اشاره به نقش صنایع فولاد در توسعه اقتصادی یزد و کشور، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت‌های علمی و انسانی بومی از جمله ضرورت‌های اجرایی در توسعه صنعتی کشور است که باید مدنظر تولیدکنندگان و صنایع قرار گیرد.
تسلیمی دریافت نکردن هیچ گونه تسهیلات بانکی را از جمله ویژگی این مجموعه صنعتی و معدنی در استان یزد دانست و بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۳۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این مجموعه دانش‌بنیان مشغول به فعالیت هستند.
وی استفاده از ظرفیت نیروهای بومی را یکی دیگر از ویژگی‌های این مجموعه  صنعتی در استان یزد عنوان و بیان کرد: اکثر پرسنل مجموعه جزو اهالی روستاهای منطقه هستند و با اشاره به تخصصی بودن برخی فعالیت واحدها، تعدادی از پرسنل هم از دیگر مناطق کشور فراخوان شدند.
تسلیمی با بیان این‌که به طور استاندارد به ازای هر تن کنستانتره یک مترمکعب مصرف می شود، اظهار کرد: خوشبختانه در مجموعه پایا فولاد کویر یزد به ازای هر تن کنستانتره  ۰.۴ مترمکعب آب مصرف می‌شود و علاوه بر این آبگیری از باطله کارخانه انجام می‌شود که با این اقدامات نرخ مصرف آب به حداقل ممکن رسیده است.
مدیرعامل شرکت پایا فولاد کویر یزد، پیش‌تر به عدم تطابق آیین‌نامه‌ها و بخش‌نامه‌ها با نیاز صنعتگران اشاره کرده و گفته بود: نبود اطلاعات موثق و کمبود ذخایر قطعی تنها از طریق ورود تکنولوژی و تغییر شیوه‌های رایج معدنکاری مرتفع می‌گردد.
تسلیمی ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز صنعتگران در کشورهای توسعه‌یافته را از جمله راهکارهای برون‌رفت از این شرایط دانست و عنوان کرد: ایجاد راه‌های مواصلاتی، در تعهد ارگان‌های دولتی از جمله‌ی این راه‌کارها است اما در ایران به ناچار بخشی از سرمایه سرمایه‌گذاران به جای هزینه برای رفاه حال کارکنان، صرف ساخت جاده، سکوهای بارگیری، تامین انرژی و… می‌شود.
وی با بیان این مطلب که علاوه‌بر قیمت‌گذاری‌های دستوری، امتناع فولادسازان بزرگ از خرید محصولات با قیمت‌های متعارف موجب یک شکست در حوزه تولید گندله و کنسانتره خواهد شد، خاطرنشان کرد: وضع تعرفه صادراتی غیر متعارف برای کارخانجات مناطق محروم، علاوه‌بر بی‌اثر کردن مزیت معافیت از مالیات، انگیزه سرمایه‌گذاران برای احداث کارخانه در مناطق کمتر توسعه یافته را نیز از بین می‌برد؛ چنانچه توزیع نامتناسب ماشین‌آلات و عدم‌اعتماد ناوگان حمل و نقل عمومی به بسترهای فرعی، از چالش‌های جدی برای فروش محصولات میانی در منطقه ساغند به شمار می‌رود.

https://t.me/mardoomekish