رییس مرکز بهداشت کیش با اشاره به استقبال خوب کیشوندان از کمپین «من هم آزمایش میدهم» گفت: هدف از برگزاری این کمپین، افزایش آگاهی عمومی در راستای پیشگیری، افزایش انگیزه و تشویق افراد به مراجعه زودهنگام برای تشخیص به موقع بیماری اچ آی وی است. اسدالله احمدی در گفت و گو با ایرنا با اشاره […]
رییس مرکز بهداشت کیش با اشاره به استقبال خوب کیشوندان از کمپین «من هم آزمایش میدهم» گفت: هدف از برگزاری این کمپین، افزایش آگاهی عمومی در راستای پیشگیری، افزایش انگیزه و تشویق افراد به مراجعه زودهنگام برای تشخیص به موقع بیماری اچ آی وی است.
اسدالله احمدی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به برگزاری این کمپین فقط در یک نقطه از جزیره کیش، اظهار کرد: با توجه به استقبال خوب مردم امیدواریم بتوانیم اینگونه کمپینها را در سایر نقاط جزیره نیز برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه کمپین «من هم آزمایش میدهم» در راستای افزایش آگاهی عمومی درباره بیماری HIV و تشویق افراد برای پیوستن به این کمپین، در بازار پردیس یک برگزار شد، افزود: این برنامه با استقبال بسیار خوب گردشگران و غرفهداران روبرو شد و بسیاری از افراد برای آگاهی بیشتر نسبت به این بیماری مراجعه کردند؛ هماهنگی مناسب و محیطی آرام و صمیمی در این کمپین باعث شد تا افراد با اطمینان خاطر سوالات خود را پرسیده و نسبت به انجام آزمایش اقدام کنند.
رییس مرکز بهداشت کیش همچنین با تاکید بر اینکه توزیع بروشورها و موارد آموزشی، اطلاعات مفیدی را در اختیار شرکتکنندگان قرار داد، ادامه داد: از ابتدای شروع پویش حدود ۴۰۰ نفر مراجعه کننده داشتیم و ۱۵۷ نفر مورد تست قرار گرفتند.
وی در رابطه با بیماری ای آی وی توضیح داد: ویروس HIV پس از ورود به بدن و تکثیر، سیستم دفاعی بدن را تضعیف میکند؛ این ویروس از طریق خون، فرآوردههای خونی، رابطه جنسی و از مادر آلوده به جنین منتقل میشود و در صورتی که سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، هر میکرو ارگانیسمی میتواند سلامت و جان فرد را تهدید کند.احمدی با بیان اینکه تلاشهای بسیاری در سطح جهان برای ساخت واکسن و داروهایی که بتوانند میزان ویروس را کاهش دهند، در حال انجام است، گفت: این داروها نمیتوانند ویروس را کاملاً از بین ببرند، اما کاهش میزان ویروس به حدی که دیگر انتقال نیابد، امکانپذیر است.
وی درباره روند ابتلا به ایدز اظهار کرد: سالانه افراد زیادی که به HIV مبتلا هستند، با تضعیف سیستم دفاعی به مرحله ایدز میرسند؛ برای جلوگیری از این روند، باید بیماری را به موقع تشخیص دهیم و از تکثیر ویروس جلوگیری کنیم.
احمدی تاکید کرد که افراد باید در صورت تردید نسبت به ابتلا، به متخصص یا مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه کنند.
رییس مرکز بهداشت کیش درباره خدمات مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در جزیره کیش گفت: این مراکز وظیفه اطلاعرسانی و مشاوره را برعهده دارد و آزمایشگاه نیست؛ در کیش این خدمات در مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در کنار مرکز بهداشت بوعلی، با حفظ محرمانگی کامل ارائه میشود و حتی من به عنوان رییس مرکز بهداشت جزیره، از اسامی مراجعهکنندگان اطلاع ندارم.
وی به سه استراتژی ملی برای مقابله با HIV اشاره کرد و افزود: شناسایی مبتلایان، تحت درمان قرار گرفتن افراد شناساییشده و کاهش درصد ویروس در بدن آنها برای قطع چرخه انتقال و آگاهیبخشی به جامعه درباره بدیهیات ابتلا به بیماری سه استراتژی ملی این کمپین است.
احمدی با اعلام اینکه طبق تحقیقات ۷۰ درصد ابتلایان به اچ آی وی از طریق روابط جنسی بوده است، خاطرنشان کرد: ابتلا به این بیماری پایان زندگی نیست؛ افراد مبتلا میتوانند با درمان بهموقع، فرزند سالم به دنیا بیاورند و از ابتلای همسر خود جلوگیری کنند.
وی درباره تاثیر مصرف مواد مخدر بر افزایش ابتلا به HIV گفت: مواد مخدر قدرت تمرکز و توانایی تشخیص خوب و بد را کاهش میدهد و بسیاری از افراد، تحت تأثیر این مواد، اقدامات پرخطری انجام میدهند که منجر به ابتلا میشود.
احمدی با اشاره به پیشرفتهای تشخیصی افزود: در گذشته، شناسایی HIV تا شش ماه زمان میبرد، اما امروزه با استفاده از کیتهای تشخیصی جدید، این زمان کاهش یافته است؛ البته باید اعلام کنیم که تمامی خدمات و داروهای مورد نیاز برای کیشوندان رایگان ارائه میشود.
Monday, 16 December , 2024