آخرین وضعیت جذب سرمایه در مناطق آزاد اخیرا حجتالله عبدالملکی، مشاور رئیس جمهو و دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفته است: «اقدامات ما باعث شد تقاضا برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد، سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱، ۴.۲ برابر شود. همچنین میزان قرارداد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۳.۲ برابر شد و […]
آخرین وضعیت جذب سرمایه در مناطق آزاد
اخیرا حجتالله عبدالملکی، مشاور رئیس جمهو و دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفته است: «اقدامات ما باعث شد تقاضا برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد، سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱، ۴.۲ برابر شود. همچنین میزان قرارداد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۳.۲ برابر شد و از ۱۱۲ هزار میلیارد تومان به ۳۶۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.»
به گزارش فرارو، وی در بخشی دیگر از سخنان خود نیز تاکید کرده است که با توجه به میزان سرمایهگذاری و پیشرفت طرحها امسال سونامی افتتاح خواهیم داشت. اما این سخنان عبدالملکی در شرایطی مطرح میشود که برخی فعالان اقتصادی و کارشناسان حوزه تجارت مناطق آزاد معتقدند که سرمایه گذاری در این مناطق با موانعی رو به روست و نوع حمایت دولت از این مناطق کافی نیست.محمدصادق مبرهن، عضو اتاق بازرگانی ایران از جمله افرادی است که به وضعیت موجود نقد دارد و اخیرا گفته است: «دولت سیزدهم به تشکلهای بخش خصوصی نگاه خوبی ندارد و تعمیم قانون مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد در سال ۱۴۰۰ هم به وسیله احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد کنونی، صورت گرفته است.» به اعتقاد کارشناسان حوزه سرمایه گذاری و فعالان اقتصادی، رویکرد مناطق آزاد بر جذب سرمایهگذاری خارجی استوار است و رفع موانع این حوزه به رشد و توسعه مناطق آزاد منتهی میشود.موضوع دیگری که درباره مناطق آزاد وجود دارد، برخی تفاوتها در آمارهای گمرک و مناطق آزاد تجاری صنعتی کشور است. مناطق آزاد، در سال ۱۴۰۲ با کسری ۲.۶ میلیارد دلاری مواجه بودند، ولی دبیرخانه مناطق آزاد تأکید بر مثبت شدن تراز تجاری این مناطق دارد. با توجه به این شرایط پرسشهایی مطرح است از جمله این که مناطق آزاد چگونه در فرایند رشد و توسعه اقتصادی کشور تاثیرگذارند و در کدام بخشها به ترمیم و اصلاح نیاز دارند؟
Tuesday, 17 December , 2024